Další chytré senzory v nabídce IKEA

IKEA rozšiřuje svou nabídku o tři nové chytré senzory – VALLHORN, PARASOLL a BADRING, které jsou cenově dostupné a slouží k detekci úniku vody a pohybu.

PARASOLL

Senzor na dveře a okna, informuje o otevření nebo zavření přístupových bodů. Jde o klasický párový spínač.

parasoll
PARASOLL

VALLHORN

Bezdrátový pohybový senzor, lze použít uvnitř i venku a aktivuje osvětlení při detekci pohybu.

4f3312822f3232a511229f1b9a636743
VALLHORN

BADRING

Tento senzor úniku vody varuje před možnými nehodami týkajícími se vody. V případě zjištění úniku vody zašle uživateli upozornění na mobil nebo aktivuje vestavěný alarm. Ideální umístění je tak třeba pod dřezem nebo na zemi v koupelně.

ca9ccd0f985c9b3ba57ad0ccebd872a7
BADRING

Připojení těchto senzorů k bráně DIRIGERA běžící na protokolu Zigbee umožňuje další integraci s chytrými zařízeními a ovládání prostřednictvím aplikace IKEA Home smart.

Ceny a dostupnost

Začínaje lednem 2024, IKEA uvede na trh senzory PARASOLL a VALLHORN za ceny 249 Kč, respektive 199 Kč. Následovat bude senzor BADRING, který bude k dispozici od dubna 2024 za cenu 199 Kč.

Chytrá domácnost v IKEA

IKEA už dlouho nabízí několik řad produktů pro chytrou domácnost. Zaměřuje se třeba na osvětlení se sadou inteligentního osvětlení TRÅDFRI. Taumožňuje uživatelům ovládat světla prostřednictvím mobilní aplikace nebo hlasových asistentů. Nabízí se možnost nastavení jasu, barvy a časování.

Mimo to se věnuje roletám a žaluziím, které znáte jako Fyrtur Kadril. Ty lze ovládat dálkově nebo pomocí mobilní aplikace, poskytují automatizované řešení pro kontrolu světla a soukromí v domácnosti.

IKEA ve spolupráci se Sonos vyvinula řadu SYMFONISK, která zahrnuje inteligentní reproduktory, jež lze integrovat do nábytku a ovládat prostřednictvím aplikace. Mrkněte na naši recenzi Symfonisku.

IKEA již dlouho podporuje i bezdrátové nabíjení. Vybraný nábytek a příslušenství obsahuje s integrované bezdrátovým nabíjení pro chytré telefony a jiná zařízení.

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo