Zavlažujte chytře. Zkuste zavlažovací ventil Smartica

Zavlažovací ventil Smartica nabízí chytré a efektivní zavlažování, dokonce ve dvou provedeních. Jak funguje a čím vám usnadní péči o zahradu?

Smartica ZV01Z: základní model s chytrým ovládáním

Zavlažovací ventil Smartica ZV01Z je vhodným řešením pro každého, kdo chce jednoduché a efektivní ovládání zahradního zavlažování. Základní ventil využijete nejen k ovládání zavlažování na trávníku a v záhonech, ale také ve skleníku, při napouštění bazénu, či kdekoliv jinde, kde je potřeba regulovat přísun vody.

Díky Zigbee technologii není Smartica ventil závislý jen na časovém nastavení, ale můžete ho v reálném čase ovládat na dálku pomocí aplikace. Vedle toho můžete vytvářet scénáře a automatizace, aby vaše zahrada dostala (po stránce vody) vše, co právě potřebuje.

Smartica ZV01Z je napájený bateriemi (4x AA), které mají dlouhou životnost. Přestože se životnost baterií může lišit v závislosti na četnosti používání a dalších podmínkách, výrobce slibuje fungování ventilu na jednu baterii po dlouhou dobu. Instalace ventilu je jednoduchá a intuitivní, takže ji zvládne každý zahrádkář bez odborné pomoci.

Na skok ke zmíněnému Zigbee

ZigBee brána je bezdrátová technologie určená pro přenos malého množství dat na krátké vzdálenosti. Je tak ideální pro smart home aplikace, průmyslovou automatizaci a senzorové systémy. Založená na specifikaci IEEE 802.15.4, podporuje technologie ZigBee nízkou spotřebu energie, a to prodlužuje životnost baterií v zařízeních. ZigBee umí i vytváření mesh sítí, kde každé zařízení může fungovat jako repeater signálu, a zvýšit tím dosah sítě.

ZigBee nejčastěji najdete u: ovládání osvětlení, termostatů, zabezpečovacích systémů, senzorů a chytrých zásuvek. ZigBee se vyznačuje i spolehlivostí, jednoduchostí instalace a možností rozšíření systému o další zařízení. Podrobněji jsme o ZigBee naspali v článku: Zigbee: Jaká je role této technologie v ekosystému chytré domácnosti?

Smartica ZV02Z: pokročilý model s měřením průtoku

Pro ty náročnější je zde model Smartica ZV02Z. Ventil nabízí všechny výhody modelu ZV01Z, ale navíc je vybaven funkcí měření průtoku vody. Díky této funkci můžete přesně sledovat spotřebu vody a přesněji tak optimalizovat zavlažování podle aktuálních potřeb vaší zahrady (nebo peněženky). Aplikace v reálném čase zobrazuje průtok v galonech. Výrobce slibuje brzkou aktualizaci, která umožní zobrazení v litrech.

Smartica ZV02Z je také napájený bateriemi (4x AA), i zde výrobce slibuje dlouhou životnost na jeden cyklus baterií. Ventil ZV02Z můžete také ovládat na dálku pomocí aplikace, vytvářet scénáře a automatizovaná nastavení, zde navíc i s jasným dávkováním vody.

Zkrátka: s tímto modelem vaše rostliny dostanou přesně tolik vody, kolik potřebují. Díky měření průtoku vody máte navíc možnost sledovat a ovlivnit dlouhodobou spotřebu vody. To ocení nejen vaše peněženka, ale i životní prostředí (především pokud čerpáte podzemní vodu).

Možnosti ventilů v kombinaci s aplikací Tuya ZigBee

  • Ventil můžete ovládat odkudkoliv přímo z aplikace.
  • V aplikaci si snadno nastavíte přesné dny, hodiny a dobu otevření ventilu.
  • Ventil lze spustit na určitý časový úsek, např. 7 minut, a také ho můžete ovládat manuálně.
  • V aplikaci naleznete přehlednou historii zapnutí ventilu a můžete ho sdílet s ostatními členy domácnosti.
  • Aplikace vás informuje o stavu baterie a umožňuje aktivovat dětský zámek.
  • Ventil lze propojit s dalšími zařízeními v aplikaci Tuya a vytvářet tak chytré scénáře.

    👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

    Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

    Diskuze a zkušenosti

    GeekLife.cz
    Logo